Hizmet ihracatı yaptığınız durumda elbette fatura kesmeniz gerekmektedir. Fatura, yapılan işlemin bir kanıtı olarak hizmeti alan kişi veya kuruluşa sunulur. Fatura, vergi beyannamesi ve muhasebe kayıtları için önemli bir belgedir. Gümrük işlemleri yapıyor olsanız faturanıza gümrükte de ihtiyaç duyulabilmektedir. Ancak hizmet ihracatında gümrük işlemleri olmadığından faturayı bağlı olduğunuz yaşadığınız ülke kanunlarına uyma açısından da değerlendirmeniz gerekmektedir.
Hizmet ihracatı için fatura keserken aşağıdaki bilgilere dikkat etmeniz de fayda var:

- Fatura başlığı faturada yer almalıdır . Fatura başlığı firma bilgileri ve fatura numarasını da içermelidir
- Satıcı bilgileri faturada yer almalıdır. Şirket adı, adresi ve vergi kimlik numarası gibi satıcı bilgilerini belirtin. Ayrıca iletişim bilgilerinizi (telefon numarası, e-posta adresi) de ekleyiniz.
- Alıcı bilgileri faturada mutlaka olmalıdır. Hizmeti alan kişi veya kuruluşun adını, adresini ve gerekirse vergi kimlik numarasını belirtin.
- Fatura tarihi faturada mutlaka olmalıdır. Faturanın kesildiği tarihi net bir şekilde belirtilmelidir.
- Hizmet açıklaması varsa Gtip kodunu da yazınız. Sunulan hizmetin açık ve detaylı bir açıklamasını yapın. Hizmetin ne olduğu, hizmetin miktarı, birim fiyatı ve toplam tutarı gibi bilgileri içermelidir.
- Ödeme koşulları da yer alabilir ama zorunu değildir. Eğer ekleyecekseniz , ödeme süresi ve kabul edilen ödeme yöntemleri gibi bilgileri belirtin.
- KDV (Katma Değer Vergisi): Uluslararası hizmet ihracatlarında genellikle KDV muafiyeti söz konusu olabilir. İlgili yerel vergi kurallarına göre KDV muafiyeti uygulanıyorsa, bu durumu belirtmek için ilgili yasal referansları ekleyin. T
- rkiye de 302 301 gibi hizmet ihracat muafiyet kodları bulunmaktadır. Eğer efatura entegrasyonlu bir uygulama üzerinden fatura kesiyorsanız bu hizmeti aldıgınız firma size yardımcı olabilir. bu seçenekler muhtemelen hazırda vardır seçebilirsiniz.
- Toplam tutar yzılmalıdır. Hizmetin toplam tutarını belirtin.
- İmza ve yetkili kişi bilgileri faturada yer almalıdırFaturayı düzenleyen yetkilinin adını, imzasını ve görevini belirtin.





Fatura düzenlerken vergi ve muhasebe mevzuatı ülkeye göre değişebilir, bu nedenle yaşadığınız ülkenin yerel yasal düzenlemelere uymanız önemlidir. Profesyonel bir muhasebe uzmanından veya mali müşavirlerden destek almanız, doğru fatura düzenlemek için en iyi yaklaşım olacaktır.
Hepinize ihracat serüveninde başarılar diliyoruz. Hayırlı satışlar…